Over ons

Ons team

Huize Kakelbond bestaat als maatschap uit 2 bevlogen ervaren systeemtherapeuten die beide geregistreerd zijn bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie-en Gezinstherapie (NVRG) en in het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Hiermee laten wij zien dat we ons vak serieus nemen en reflecteren op ons handelen als therapeut. We steunen en begeleiden elkaar in ons werk en werken nauw samen wanneer dit passend is voor een gezin of voor onszelf. Omdat wij de therapeut zien als een instrument in de behandeling, moeten wij ook goed zorg dragen voor onszelf en elkaar daar scherp op houden.

Judith Creemers

Judith (1977) heeft na haar studie in de sociale wetenschappen gewerkt als gedragswetenschapper, ontwikkelaar/trainer en gezinstherapeut binnen de jeugdzorg en jeugd ggz. Nu werkt ze zelfstandig als systeemtherapeut. Judith kan zich goed inleven in gevoelens van mensen en gebruikt haar hoofd en hart om zware zaken lichter te maken. Ze woont samen met haar vriend en hun drie puberkinderen.

Anita Remmelink

Anita (1968) heeft een hart voor jeugdzorg. Na haar opleiding in de sociaal pedagogische hulpverlening heeft ze gewerkt als gezinsvoogd en ambulant gezinsbehandelaar. Als zelfstandig systeemtherapeut houdt Anita van dynamiek en is ze betrokken en direct. Ze doet wat nodig is en denkt graag buiten kaders. Ze leeft gescheiden van de vader van hun kinderen en gezamenlijk zijn ze trotse grootouders van hun kleinkind.

We vinden het belangrijk dat we je zorgen serieus nemen maar niet zwaarder maken dan ze zijn. Elk huisje heeft zo z’n kruisje. En wat niet kapot is hoeven wij niet te repareren.

Over ons

Wij zijn een maatschap van gezinstherapeuten. Wij helpen ouders en kinderen om elkaar beter te begrijpen en het vertrouwen te herstellen. Wij doen dit door toegankelijk, betrokken en betrouwbaar te zijn. De werkrelatie met ons bepaalt namelijk voor een groot deel het succes van de therapie. Klik hier voor de resultaten van het meest recente clienttevredenheidsonderzoek.

Waar we voor staan

 

Huize Kakelbond heeft als missie om relaties binnen gezinnen en families te versterken zodat kinderen zich verbonden voelen met de wereld om hen heen en gezond en veilig kunnen opgroeien. Huize Kakelbond is een kleine organisatie met een grote stem die wij ook laten horen. Wij zetten ons in om het systeemtherapeutisch gedachtengoed verder te laten wortelen in hulp aan gezinnen vanuit de jeugdwet binnen gemeenten in de regio Noord Limburg. Geen enkel kind groeit alleen op. Daarom moet de hulp ook gericht zijn op het kind in zijn of haar systeem.

Wat we belangrijk vinden

 

Wij zijn van mening dat wanneer de omgeving van het kind niet meegenomen wordt in de behandeling, het risico op vertraging, stagnatie of zelfs falen van individuele behandeling groot is. Onze overtuiging is dat door de relatie centraal te stellen binnen de behandeling, zowel de relatie tussen kinderen en ouders als tussen de cliënt(en) en de therapeut, veel klachten en problemen verminderen of zelfs verdwijnen. Om deze reden bezien wij vanuit Huize Kakelbond het gedrag van een kind of van een ouder vanuit de interactie met elkaar en niet als stoornis of ziekte van een van hen.

Samenwerking

Huize Kakelbond werkt graag samen met zorgaanbieders die andere waardevolle disciplines in huis hebben. Te denken valt aan vaktherapeuten, jobcoaches, psychiaters, pleegzorg, orthopedagogen-generalisten en GZ-psychologen, gezinshuizen, zorgboerderijen en (jeugd) GGZ instellingen en jeugdzorgorganisaties. Indien nodig kunnen wij een andere discipline bij de therapie betrekken om de zorg passender en effectiever te maken.

We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Hiermee zijn we betrouwbaar en soms ook confronterend. Een patroon doorbreken is niet gemakkelijk. Dan schuurt het wel eens. Zonder wrijving geen glans is ons motto.

Wij zijn aangesloten bij