Trajecten

Een traject bij Huize kakelbond

Vanuit onze samenwerking met gemeenten in Noord Limburg werken we met zogenaamde zorgtrajecten. Een traject bij Huize Kakelbond heeft een duidelijke kop en staart. Een behandeltraject duurt gemiddeld een jaar. Daarna kan er in sommige gevallen nog begeleiding nodig zijn om de verandering vast te houden.

Een traject bij Huize Kakelbond kun je vergelijken met een rondleiding door ons huis. We nemen je graag even mee…

Kennismaking

Als je Huize Kakelbond door ‘de voordeur’ binnen komt heb je vaak al een verkennend gesprek met je verwijzer gehad. Vervolgens nodigt de verwijzer jullie als gezin uit in Huize Kakelbond waar we allereerst kennismaken. We verkennen met elkaar hoe wij denken dat hulp van Huize Kakelbond effectief kan zijn, aan welke doelen we dan gaan werken en wie we daarvoor nodig denken te hebben. Het is aan jou om te besluiten of je wel echt bij ons binnen wilt komen en ook de rest van het huis wil zien!

Onderzoeken

We starten in ‘de keuken’ om elkaar beter te leren kennen en je zorgen goed te kunnen begrijpen. We zijn oprecht nieuwsgierig naar wat jullie als gezin hebben meegemaakt en hoe jullie hebben geleerd om met relaties en gevoelens om te gaan. We onderzoeken wat belangrijke gebeurtenissen in jullie relatie of gezin zijn en welke mensen van invloed zijn geweest op jullie. Als we het eens zijn over wat ervoor nodig is om te komen tot verandering en je JA zegt tegen hoe we dat gaan doen, gaan we verder naar de woonkamer.

Veranderen

In de woonkamer gaan we hard aan de slag met wat je zelf wil veranderen. Met als doel dat dit positief bijdraagt aan de relaties met de mensen om je heen. Dit doen we door te praten, maar ook door te oefenen, te spelen of te ervaren. Om dit ook in jullie eigen huis te kunnen doen, wordt er gewerkt met opdrachten tussen de sessies door. Verandering door doen dus waarbij gebruik gemaakt wordt van technieken die hun effect bewezen hebben. Toegespitst op wat bij jou en jullie gezin past.

Afsluiting

Hulp wordt geboden zo kort als mogelijk, en zo intensief als nodig. Samen volgen we de voortgang waarin jij bepaalt of je voldoende geholpen bent. De verwijzer wordt hier altijd bij betrokken. Je zult merken dat je ons steeds minder nodig hebt en meer kunt vertrouwen op jezelf en de mensen in je gezin, familie of vriendengroep. Als jullie zelf verder kunnen, sluiten we af. We nemen de tijd om afscheid te nemen. We blikken nog even terug op onze werkrelatie en zeggen elkaar gedag bij de achterdeur!