Over systeemtherapie

Systeemtherapie (ander woord voor gezins-en relatietherapie) is een vorm van psychotherapie waarin de relatie tussen mensen centraal staat. Iedereen heeft iemand nodig. Geen enkel kind groeit alleen op. Daarom is de hulp van Huize Kakelbond ook gericht op het kind in zijn of haar systeem: thuis, school, vriendengroep en de buurt.

Wat is systeemtherapie?

Wat is systeemtherapie?: Systeemtherapie wordt ook wel relatie-en gezinstherapie genoemd. We zijn allemaal onderdeel van verschillende ‘systemen’ waaronder thuis in het gezin, op school, in de vriendengroep, op het werk of in de buurt. Het gedrag van het kind kan niet begrepen worden zonder goed zicht te hebben op de wisselwerking van het kind met en binnen deze verschillende systemen. Lees meer over systeemtherapie…

Hoe werkt systeemtherapie?

Een systeemtherapeut kijkt naar het probleem zonder te zoeken naar dè oorzaak van het probleem. Er wordt dus geen schuld neergelegd bij een enkel gezinslid maar vooral gekeken naar hoe een negatief patroon doorbroken kan worden. Vaak denken mensen dat je in systeemtherapie altijd met alle gezinsleden naar therapie gaat. Soms is dat inderdaad zo maar telkens wordt gezocht naar wie er nodig is om te zorgen voor verandering. Lees hier de folder over systeemtherapie

Helpt systeemtherapie?

Systeemtherapie is bewezen effectief voor verschillende doelgroepen waaronder adolescenten met gedragsproblemen, depressie, angst en verslaving. Daarbij blijven de effecten na beëindiging van de behandeling vaak behouden waardoor systeemtherapie een duurzame investering is in je relatie en daarmee in je welzijn. Lees hier de factsheet over systeemtherapie…